Veljeni vartija Lahdessa

Lahdessa on reilun vuoden sisällä kuvattu kaksi merkittävää suomalaista elokuvaa. Koko perheen elokuva Supermarsu tulee ensi-iltaan perjantaina 26.1.2018 ja suomalaisesta rap-artistista Cheekistä ja hänen kaksoisveljestään kertova Veljeni vartija keskiviikkona 31.1.2018. Lahden seutu tavoittelee alueelle elokuva- ja tv-tuotantoja, sillä niiden kautta voidaan saada näkyvyyttä, tehdä seutua tunnetuksi ja sitä kautta samalla saavuttaa taloudellista hyötyä.

Hyppäsin mukaan hankkeeseen kuvausten päättymisen jälkeen, mutta ihmeteltävää ja tekemistä silti riittää. Työn alla on verkostojen rakentamista, Lahden toimintamallin toteuttamista sekä paikallisten tapahtumien koordinointia. Veljeni vartija saa valtakunnallisen ensi-iltansa 31.1.2018. Pian nähdään, miten rouheana Lahti näyttäytyy leffassa.

Ensi-iltaa odotellessa kannattaa liittyä mukaan Veljeni vartija LAHTI Facebook-tapahtumaan ja seurata tiedotusta sekä osallistua kilpailuihin ja arvontoihin.

Elokuvan ohjaa JP Siili ja tuottavat Dome Karukoski ja Annika Sucksdorff. Veljeni vartija saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 31.1.2018 ja sen tuottaa Helsinki-filmi ja levittää SF Studios.

***

Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla -hanketta hallinnoi Lahden Seutu – Lahti Region Oy ja se on saanut Päijät-Hämeen Liitolta maakunnan kehittämisrahaa.

Elokuvan juliste: Helsinki-filmi / Veljeni vartija -elokuva