Projekti alkaa. Projektia tehdään. Ja sitten se päättyy. Tai sen pitäisi päättyä. Usein päätöspäivä siirtyy eteenpäin, syystä tai toisesta. “Ei saatu kaikkea materiaalia tarpeeksi ajoissa”, “Kesälomat painavat päälle”, “Projekti vaan nyt venyy…” Kuulostaa tutulta, eikö totta?

Eikö deadline enää olekaan elämän ja kuoleman kysymys, kuten englanninkielinen sana kuvaavasti kertoo? Projekteissa, joissa on alku pitää olla myös loppu. Jos sitä ei ole määritelty tarkkaan, tiedämme kaikki miten siinä käy. Projektista tulee loputon. Tarkoittaa, ettei sitä välttämättä saada päätökseen. Eikä projektista ole käytännössä mitään hyötyä, kun tulokset jäävät saavuttamatta. Ja lisäksi projektissa työskennelleet ovat tylsistyneitä tai stressaantuneita tilanteeseen. Ja lopulta projekti yritetään vain unohtaa. Surullista, mutta niin totta.

Projektin johtaja tai päällikkö on vastuussa siitä, että projektilla on aikataulu ja että aikataulu pitää. Ja projektejahan riittää. Tuotekehityksestä aina viestintään ja markkinointiin asti ja kaikkea siltä väliltä. Tällä hetkellä täällä päässä pähkäillään markkinoinnin kohdistamisen kanssa. Samalla uusitaan myös nettisivut. Projekti alkoi jo aika päivää sitten ja nyt sillä on myös päätöspäivä. Deadline. Ja tässä näkyy tulos.