Kriisiviestinnästä: Älä ole hiljaa

Kriisiviestinnästä: Älä ole hiljaa!

Edellinen kirjoitukseni oli tehty otsikolla: Kriisi ei tule kello kädessä. Tilanne oli jo silloin päällä, mutta nyt 13.3.2020 klo 12.11, maailma näyttää aivan erilaiselta.

Koronakriisistä on kasvanut valtava maailmanlaajuinen hyökyaalto, jonka korkeinta kohtaa ei vielä edes olla nähty. Tuskin pystymme miettimään, mitä ensi viikolla tähän aikaan tapahtuu. Se nähdään ensi viikolla.

Se mikä on nyt pinnalla on tieto. Oikea, väärä, oletettu, luultu tai kuultu. Koska oikeaa tietoa tällä hetkellä on tarjolla niin vähän, oletettu ja väärä tieto leviää. Tilanne on kaikille uusi ja outo, joten kenelläkään ei voi olla valmiita vastauksia takataskussaan. Nyt mennään vahvasti sillä, että olemassa olevaa tietoa sovelletaan ja tehdään päätökset jämäkästi sen mukaan.

Tällä hetkellä kaiken ajan pitäisi kulua siihen, että kootaan ajatukset yhteen ja yhdistetään voimamme, jotta tästä selvitään.

Tämä kriisi vaikuttaa kaikkiin ja kaikki tarvitsevat tällä hetkellä tietoa. Kriisiviestintää. Se ei poista kriisiä, mutta sen avulla ihmiset, asiakkaat ja yhteistyökumppanit saavat tärkeää tietoa tilanteesta.

Jos et varmasti tiedä miten tilanne vaikuttaa tai mitä tuleman pitää, sano edes se. Kuolemanhiljaisuus on huono merkki.

 “Seuraamme tilannetta ja toimimme virallisten ohjeistusten ja suositusten mukaisesti. Päivitämme uutta tietoa heti, kun saamme sitä.”

“Tällä hetkellä emme voi varmistaa asiaa. Palaamme siihen heti, kun tieto varmistuu.” 

“Olemme kaikkiin suoraan yhteydessä, kun asia selviää. Haluamme varmistaa, että tieto on oikeellista.”

Jos kaipaat apua, ota yhteyttä:
Petra Ruonakoski, 040 504 0031, petra.ruonakoski@idonea.fi

Kuva: Pexels, kuvan virus ei liity asiaan.