Teerenpelin vienti vetää

Teerenpeli on mukana 20.-29.1.2017 järjestettävillä Berliinin Grüne Woche –messuilla. Grüne Woche on maailman suurin maatalous-, elintarvike- ja puutarhatapahtuma. Teerenpelin vienti vetää hyvin myös Saksaan. Teerenpeli Panimo & Tislaamo tuplasi viennin arvon vuonna 2016 ja tislaamon liikevaihdosta jo 18 % tulee viennistä. Kaukaisimmat vientikohteet ovat Australia ja Hong Kong.

Viennin tulevaisuus myös turvattava 

Teerenpeli Yhtiöt Oy:n toimitusjohtaja Anssi Pyysing ottaa kantaa myös uuteen alkoholilainsäädäntöön ja toivoo, että vienti voidaan turvata myös jatkossa.

– Toimeliaisuus on aina hyvästä, silloin uusia asioita alkaa tapahtua. Suomen alkoholivienti vetää tällä hetkellä hyvin. Panimon & Tislaamon toiminnan yksi tärkeimmistä raaka-aineista on puhdas vesi, joka on Lahdessa erityisen hyvää. Vientituotteiden jalostusarvon nostosta on puhuttu useissa yhteyksissä, mutta ei niinkään veteen liittyen. Alkoholipitoisilla, korkean jalostusarvon omaavilla juomilla on hyvä mahdollisuus nousta merkittäväksi suomalaiseksi vientituotteeksi erityisesti hyvien raaka-aineiden ansiosta. Tämä olisi myös otettava huomioon uuden alkoholilain laadinnassa. Lainsäätäjän olisi muistettava, että alan kasvulle on luotava mahdollisuus tulevaisuudessakin, painottaa Anssi Pyysing.

Lue koko tiedote e-pressin sivuilta. 

Kuva: Teerenpeli