Putkiremonttimäärissä kasvua

Uponor toteutti tutkimuksen omakotitalojen putkiremonteista keväällä 2017. Tuloksia verrattiin myös viime vuonna tehtyyn vastaavaan tutkimukseen. Tulokset osoittavat, että tietoisuus putkiremontin tarpeellisuudesta yli 20 vuotta vanhoissa taloissa on lisääntynyt. Myös tehtyjen putkiremonttien määrä on kasvanut. Kysely julkaistiin Rakentaja.fi:n sivustolla ja se toteutetaan jatkossa vuosittain. Tutkimukseen vastasi 735 omakoti- tai paritalossa asuvaa henkilöä ympäri Suomea.

Tehtyjen putkiremonttien määrä nousussa

Tarkastelun kohteeksi valittiin yli 20 vuotta vanhat omakoti- tai paritalot. Nämä talot olivat kyselyssä selkeänä enemmistönä (93 %). Tulokset ja vertailut koskevat yli 20-vuotiaita omakoti- ja paritaloja.

Alkuperäinen putkisto on vielä 36 %:ssa omakotitaloja ja vastaajista 63 % aikoo teettää putkiremontin lähitulevaisuudessa. Yli 20 vuotta vanhoja taloja on Rakennustutkimus RTS Oy:n mukaan noin 700 000 kpl, joten remontteja on vielä paljon myös edessäpäin. Huomionarvoista on, että lähes 45 % vastaajista oli uusinut putkiston täydellisesti. Määrä on yli 10 prosenttiyksikköä suurempi kuin viime vuonna. 

Lue koko tiedote tästä linkistä.