Sika säkissä

Sika säkissä

Loppuvuoden tauko tuli selkeästi tarpeeseen. Mikroyrittäjän arki on säätämistä, kun saa olla pomo, työntekijä, alullepanija, innostaja, valvoja, koordinaattori, tekijä ja sparraaja. Toimia itsensä ja ennen kaikkea asiakkaidensa parhaaksi, löytää sopivimmat ratkaisut ja tehdä tuloksellista työtä. Yrityksen ydin rakentuu omasta osaamisestani, verkostostani, asiantuntijoista, jotka ovat oman alansa huippuammattilaisia ja erilaisista työkaluista. Viestintäyrittäjän tärkein työkalu on oma pää, mutta sen lisäksi tarvitaan konkreettisia tai ainakin digitaalisia työkaluja, jotta viestit saadaan maailmalle ja potentiaalisten asiakkaiden korviin ja silmiin.

Kun valittu työkalu ei toimikaan luvatusti tai odotetulla tavalla, sitä yrittää kompensoida tekemällä itse enemmän. Työkalun valinta oli pitkä prosessi: pitkiä selvityksiä, useita neuvotteluita, haastatteluita ja tutkimusta. Tosin työkalun toimivuutta oikeassa tilanteessa ei päässyt itse testaamaan. Ja se oli virhe.

Kaikesta oppii ja moka on lahja ja niin edelleen. Jep jep. Kahdentoista yrittäjävuoden jälkeenkin vihaan epäonnistumista, vihaan virheitä yli kaiken. Ja silti tiedän, että mokia ja virhevalintoja tai -ratkaisuja tulee aina. Mutta vihaan niitä silti. Yrittäjä on hyvä ja katsoo peiliin. Ja sinne on katsottu.

Nyt on vuosi 2020 ja suunta on eteenpäin. Omiin ja asiakkaiden tarpeisiin tarkoitetun uuden työkalun etsintä on käynnissä. Uusi vuosi alkaa puhtaalta pöydältä. Mutta tällä kertaa olen viisastunut sen verran, että en osta sikaa säkissä. Röh.