Suomalainen sisukas Sulo

Muotoilija ja puuseppä Petteri Häkkinen suunnitteli Sulo-lastenistuimen Iskun Suomi100-kalustemuotoilukilpailuun. Käyttäjänsä mukana kasvava ja muuntuva tuoli valittiin yhdeksi 10 finalistista 133 ehdotuksen joukosta. Sulo on esillä Iskun uudessa myymälässä Helsingin Stockmannin kirjatalossa aina 9.7.2016 saakka. Yleisöäänestyksen sekä koko kilpailun voittaja ratkeaa syyskuussa.

Pitkäikäinen ja muuntuva Sulo

Sulo-lastenistuimeen on saatu runsaasti lisäarvoa hyvällä ja oivaltavalla suunnittelulla. Suunnittelija Petteri Häkkinen kuvailee tuoliaan seuraavasti:

– Isoisäni nimeä kantava Sulo-lastentuoli on lapsen mukana kasvava ja muuntuva istuinkaluste. Sen toiminta perustuu innovatiiviseen selkänojaan, jota kääntämällä tai säätämällä tuoli muuntuu käyttäjälleen sopivan kokoiseksi. Yksi tuoli palvelee käyttäjäänsä koko lapsuuden ajan, kertoo Petteri Häkkinen.

Sulo haastaa vihdoin kotimaisena vaihtoehtona Stokken Tripp Trappin. Sulo-tuoli on valmistettu massiivikoivusta ja Grada® -vanerista. Materiaalivalinnoilla on pyritty pitkäikäisyyteen ja kestävyyteen. Tuolin muotoilu pohjaa vahvasti skandinaaviseen muotokieleen.

Käy lukemassa koko tiedote e-pressin sivuilta tästä linkistä.

Ja käy äänestämässä kilpailun sivuilla Sulo voittoon! 

Kuva: Studio Haekkinen