Tiedätkö, miten käydään yksinyrittäjän YT-neuvottelut?

Tiedätkö, miten käydään yksinyrittäjän YT-neuvottelut?

Tiedätkö, miten käydään yksinyrittäjän YT-neuvottelut? Sain tilaisuuden seurata kärpäsenä katossa ko. tilannetta ja artikkeliin on litteroitu autenttinen yksinyrittäjän YT-neuvottelutilanne sanasta sanaan. Henkilöiden yksityisyyden suojelemiseksi nimet ja tapahtumapaikat on muutettu. Jos haluat tietää lisää, lue ihmeessä. Huom! Ei tosikoille. Julkaistu ensimmäisenä LinkedInissä.

Aloitetaan.

Yksinyrittäjän YT-neuvottelut

POMO: Ole hyvä, istu alas. Nyt on vähän vakavampaa puhuttavaa.

DUUNARI: Jahas, jahas. Mistäs nyt kenkä puristaa? Enkös ole tehnyt tarpeeksi hyvää jälkeä?

POMO: Siitä ei ole nyt kyse. Meillä kuule alkoi just YT:t tän koronakriisin takia. Että se tarkoittaa, että sut on niin sanotusti lomautettu.

DUUNARI: Aha. Vai niin. Se kuulostaakin vähän pahalta. Niin, että mitäs tää nyt sitten käytännössä tarkoittaa?

POMO: No se tarkoittaa sitä, että periaatteessa sä et niin kuin tee yhtään mitään, mutta käytännössä sä teet ihan perkeleesti myyntityötä, lobbaat ihmisiä, teet vähän free-hommaa, kato, niin saadaan vähän niin kuin nimeä taas näkyviin ja sillee. Kyllähän sä tiedät. Ei tää yhtään ole kuule kummempi homma, kuin ne hiljaiset kesäkuukaudetkaan. Annat kato palaa vaan. Aattelet, että oot lomalla, mutta teet töitä.

DUUNARI: Jaa, no niin. Saakos tästä nyt sitten rahaa?

POMO: Voit sä yrittää kysyä sitä työmarkkinatukea, mutta en laskis sen varaan. Kato, kun noita projekteja tossa kuitenkin on. Sitä yksinyrittäjäntukea toki hain ja sainkin, mutta katos, kun ei sillä voi noita palkkoja maksaa, niin en mä sulle siitä mitään anna.

DUUNARI (hiukan jo surumielisenä): Jaa, vai niin. No ei siinä sitten mitään. Eikös nyt muitakin tukia ole uutisoitu ja esitelty?

POMO: Juu kyllähän siellä on ollut tukea yhdelle jos toiselle isolle yritykselle, mutta katos kun tää on tällainen toiminimiyritys vaan, niin meille on nyt tän verran apua. Ja voinhan mä toki vähän lainaa kysellä, jos takaajaksi lähdet?

DUUNARI: Minäkö? No herttinen sentään, ei, en missään nimessä takaajaksi nyt lähde. Kyllähän minä nyt hommia ilman palkkaakin voin tehdä.

POMO: No niin, sitähän minäkin. Yrittäjän ilo, vastuut ja velvollisuudet kutsuu, joten alapas nyt jo mennä. Huomenna sitten aletaan oikeesti kehittää jotain uutta palvelua, notta pysytään tässä vauhdissa mukana.

DUUNARI: No niin. Ei siinä sitten mitään. Kehitellään sitten huomenna.

 

Kirjoittaja on viestintäyrittäjä, joka toimii yrityksessään yksin, mutta onni onnettomuudessa yhdessä runsaslukuisen verkostonsa kanssa. Ihanan upeat yhteistyökumppanit ja asiakkaat ovat tämän yrittäjän ilo ja onni. Jos kiinnostaa kuulla, mitä kaikkea voin toteuttaa, ota yhteyttä: Petra Ruonakoski, +358 40 504 0031, petra.ruonakoski@idonea.fi

ps. Tarina on täysin fiktiivinen. Ehkä.