Viisi syytä, miksi kodin energiatehokkuuteen kannattaa nyt panostaa

Uponor: Viisi syytä, miksi kodin energiatehokkuuteen kannattaa nyt panostaa

Energiatehokkuus on otettava huomioon rakentamisessa ja remontoinnissa entistäkin vahvemmin, kun Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) astuu voimaan kokonaisuudessaan vuonna 2021. Muutoksen tarkoituksena on parantaa rakennusten energiatehokkuutta ja hillitä sitä kautta ilmastonmuutosta.

Oman kodin energiatehostamistoimet kannattaa suunnitella yhdessä ammattilaisen kanssa. Joskus ratkaisuksi voi riittää lämmitysjärjestelmän säätö, toisinaan on järkevää panostaa kunnolliseen energiaremonttiin. Vuoden alusta alkaen ARA eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus on myöntänyt avustuksia asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Myös omakotitaloja koskeva tuki tulee lisäämään kiinnostusta energiaremontteihin, kun porkkanana on jopa useamman tuhannen euron avustus.

Uponorin lattialämmityksen- ja viilennyksen tuoteryhmäpäällikkö Saija Nieminen nostaa esiin viisi syytä, miksi oman kodin energiankulutukseen kannattaa kiinnittää huomiota juuri nyt.

– Olemassa olevan talokannan energiatehokkuuden parantaminen on todella isossa osassa tulevaisuudessa ja saneerauksien vaatimustasoja tullaan kiristämään. Kannattaa muistaa, että asianmukaiset energiatehokkuusinvestoinnit maksavat itsensä takaisin, painottaa Saija Nieminen.

Lue koko tiedote täältä.

Kuva: Uponor