Muotsikka Habitaressa

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutti esiintyy neljällä osastolla Habitare-messuilla 13.-17.9.2017 Helsingin Messukeskuksessa. Tänä vuonna painotus on vahvasti muotoilun lisäksi tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, sillä mm. yhteistyössä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa esitellään uusia biopohjaisia materiaaleja, tuotteita sekä toimintatapoja. Lisäksi kalustemuotoilun opiskelijat ovat ratkaisseet väliaikaisasumisen haasteet aivan uudella tavalla ja korumuotoilun 3. vuosikurssin opiskelijat tuovat esille korualan monimuotoisuutta.

Mediapäivänä 13.9.2017 klo 9.00-14.00 välillä kaikilla osastoilla on edustajia sekä Muotoiluinstituutista että yhteistyöorganisaatioista. Lämpimästi tervetuloa!

Rehome – apua, kun sitä tarvitaan! – Habitare osasto 6c58
Miten nopeasti, kustannustehokkaasti ja helposti saadaan pystytettyä hätämajoitus ja kalusteet sitä tarvitseville ihmisille? Kalustemuotoilun 3. vuosikurssin opiskelijat tarttuivat haasteeseen vuosien 2015-2016 vaihteessa, kun iso pakolaismäärä tuli Suomeen ja hätämajoituksen tarve oli suuri. Opiskelijat avasivat aihetta laajasti ja lopputuloksena syntyi kymmenen koottavaa erilaista aaltopahvi- ja vanerikalustetta, jotka ovat esillä nyt ensimmäistä kertaa. Projektin yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. Suomen Punainen Risti, Stora Enso ja Isku. Lisätietoja: vesa.damski@lamk.fi, 044 708 1518.

Lue koko tiedote epressi.comista.

Kuvassa mallinnettu Anne Hirvosen tilanjakaja, Emma Sivusalon lastensänky ja Jussi Alasen sänky. Oikeat, aaltopahvista valmistetut tuotteet ovat nähtävillä Habitare-messuilla 13.-17.9.2017.